- Autor: Larinka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 500 |
Paprika červená | 400 |
Rajčata | 300 |
Cibule | 40 |
Česnek | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
Sul ,pepř.
Energetická hodnota celkem: 1908 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 136 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.7, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lilky a červené papriky uložíme na plech v celku a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupnu na 50 až 60 min.Mezi tím si oloupeme česnek a cibuli. Rajčata rozpulme a na středně hrubém struhadle nastrouháme bez kůže do misky.Cibuli nakrájíme na jemno.Až se nám lilky a papriky upečou necháme je chladnout na teplotu příjemnou do ruky a oloupeme od kůže,u paprik odstraníme také semínka .Při loupáni šťávy z lilku a paprik sbíráme,máji vynikající grilovanou chut.Potom je nasekáme na jemno.Na pánví rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět hned na ni vyklopíme lilky a papriky po minutce vlijeme nastrouhaná rajčata vše vaříme 10 minut a pomalu mícháme.Prolisujeme česnek a ještě vaříme 5 minut .Nezapomeneme osolit a třeba i trošku opepřit ,kdo má rád pikantní .Měla by s toho vzniknout hmota podobna kaši .po vychlazení skladuji v krabici klik-klak je vzduchotěsná a tak mi vydrží v lednici týden bez problému.Přeji všem dobrou chut :-) Osobně používám na chleba, ke steakům,pod dušenou zeleninu nebo na těstoviny- fantazii se meze nekladou :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.